De beugels


Activator (beugel)

De activator is een beugel die de groei van de onderkaak stimuleert, waardoor je overbeet kleiner wordt. De activator wordt vaak blokbeugel genoemd.
Download de brochure

Herbst (beugel)

De Herbst is een beugel om je overbeet te verkleinen. Het bestaat (meestal) uit 8 ringetjes (4 boven en 4 onder) die met elkaar verbonden zijn door metalen stangetjes.
Download de brochure

De plaat (beugel)

De plaat is een uitneembare beugel die de bovenkaak breder maakt of één of meerdere tanden rechtzet.
Download de brochure

Invisalign (onzichtbare beugel)

In onze praktijk wordt ook gewerkt met onzichtbare beugels zoals Invisalign. Hierbij worden doorzichtige “bitjes” gedragen die tandverplaatsingen tot stand brengen (mits goed gedragen).

De Spin / Hyrax

De spin is een apparaatje om je bovenkaak te verbreden. Het bestaat (meestal) uit 4 bandjes (ringetjes) die met elkaar verbonden zijn door metalen stangetjes en een schroef. Vanwege deze vorm van dit apparaatje wordt het dan ook een spin genoemd.
Download de brochure

Vaste apparatuur

Er is vaste apparatuur in je mond gezet, dit wil zeggen dat er slotjes op de tanden zitten en ringetjes rond de kiezen. Het draadje dat door de slotjes loopt zorgt ervoor dat de tanden en kiezen recht gaan staan.
Download de brochure

Forsusveren

Deze (duw)veren worden bij de vaste (blokjes)beugel geplaatst en zorgen dat de overbeet gecorrigeerd wordt. Ze worden vaak gebruikt ter vervanging van elastieken wanneer deze te weinig worden gedragen of het beoogde resultaat niet bereiken. In het begin kun je last krijgen van spierpijn (de onderkaak wordt in een meer voorwaartse positie gedwongen), moeite met kauwen en irritatieplekjes in je wang. Meestal zijn deze klachten binnen enkele dagen verdwenen. Je kunt de veren eventueel ’s nachts met was afdekken. Zorg ervoor dat je je gebit goed blijft poetsen. Dit is natuurlijk een stuk lastiger dan voorheen. Met het speciale borsteltje wat je van ons krijgt is het gemakkelijker de moeilijk bereikbare delen schoon te houden. Gebruik dit dan ook dagelijks! De veren blijven meestal tussen de 4 en 6 maanden in de mond zitten.

Buitenbeugel

Via een metalen beugel met twee binnenbenen en twee buitenbenen langs je wangen wordt de kracht van de buitenbeugel overgebracht op het gebit. Om de kiezen zitten metalen bandjes (ringetjes) met buisjes waar de buitenbeugel in past.
Download de brochure

overige brochures


Hoera je beugel mag eruit!

Je hebt net een aantal afspraken gemaakt. Het is belangrijk dat je alle afspraken nakomt! Deze afspraken zijn voor: - afdrukjes maken van je tanden. Om spalkjes te laten maken, die precies op jouw tanden passen. - De spalkjes worden geplakt achter je tanden. - De beugel mag eruit! En er worden afdrukjes gemaakt voor de nachtbeugel(s). - De nachtbeugel(s) worden geplaatst.
Download de brochure