Loading...

Over Orthodontie

Wat is orthodontie nou eigenlijk?
Wat is orthodontie

Orthodontie is een onderdeel van de tandheelkunde dat zich richt op onderzoek aan en behandeling van problemen met de kaak- en tandstand. Veel patiënten hebben een combinatie van een verkeerde stand van kaak en tanden. Door het gebruik van orthodontische apparatuur (beugels) worden deze problemen behandeld.
Een orthodontische behandeling kan, door het rechtzetten van tanden en kiezen, de kans op cariës en tandvleesziekten verkleinen en de kauwfunctie verbeteren.
Het woord orthodontist komt van twee Oudgriekse woorden. Orthos, wat “recht” betekent en Odontos wat “tand” betekent.

Om orthodontist te worden moet je na de 5-jarige studie tandheelkunde, een 4-jarige fulltime specialistenopleiding dento-maxillaire orthopedie volgen. Hierdoor hebben orthodontisten de meeste kennis en vaardigheden voor het corrigeren van standsafwijkingen van tanden en kiezen en groeiafwijkingen van de kaken.

Waarom orthodontie?

Redenen om naar de orthodontist te gaan. U gaat naar een orthodontist wanneer uw tanden ver naar voren of scheef staan, u te weinig of juist te veel ruimte in uw gebit heeft of wanneer uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en u niet optimaal kunt kauwen. Vooral de esthetiek van een regelmatig gebit en een mooie glimlach zorgen ervoor dat velen de weg naar de orthodontist vinden.

De groeiperiode

Tijdens de groeiperiode kunnen mondgwoonten de vorm van de kaken en de stand van dek iezen en tanden veranderen. Veel voorkomende gewoonten zijn het duimzuigen en het tongpersen. Ook tandheelkunde en medische ingrepen of verwondingen door een ongeval kunnen de ontwikkeling van het gebit en de groei van de kaken belemmeren. Een veel voorkomend voorbeeld is het voortijde verlies van een melktand of melkkies door een ingreep of valpartij waardoor de overige tanden en kiezen opschuiven en latere blijvende tanden te weinig ruimte krijgen.

VVO
Beugel SOS

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Contact buiten onze reguliere openingstijden? Dan klikt u hier

Contactgegevens

U kunt ons telefonisch bereiken op de volgende tijden:
- Maandag t/m donderdag: van 9:00 tot 12:00 en van 13:30 tot 16:30.
- Vrijdag: 09:00 uur tot 12:00.
Telefoonnummer: 0164-210592

Email

Buiten onze reguliere openingstijden zijn wij natuurlijk ook altijd te bereiken per mail! U kunt ons per mail bereiken via info@orthospijkers.nl.

Route

De praktijk is centraal gelegen en dicht bij de meeste middelbare scholen in Bergen op Zoom. Ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar.

Ons adres: Westersingel 79-81, 4611 HS Bergen op Zoom