Loading...

Folders over apparatuur

Activator (beugel)

De activator is een beugel die de groei van de onderkaak stimuleert, waardoor je overbeet kleiner wordt. De activator wordt vaak blokbeugel genoemd.


Buitenbeugel

Via een metalen beugel met twee binnenbenen en twee buitenbenen langs je wangen wordt de kracht van de buitenbeugel overgebracht op het gebit. Om de kiezen zitten metalen bandjes (ringetjes) met buisjes waar de buitenbeugel in past.


Herbst (beugel)

De Herbst is een beugel om je overbeet te verkleinen. Het bestaat (meestal) uit 8 ringetjes (4 boven en 4 onder) die met elkaar verbonden zijn door metalen stangetjes.


De Plaat (beugel)

De plaat is een uitneembare beugel die de bovenkaak breder maakt of één of meerdere tanden rechtzet.


De spin / Hyrax

De spin is een apparaatje om je bovenkaak te verbreden. Het bestaat (meestal) uit 4 bandjes (ringetjes) die met elkaar verbonden zijn door metalen stangetjes en een schroef. Vanwege deze vorm van dit apparaatje wordt het dan ook een spin genoemd.


Vaste apparatuur

Er is vaste apparatuur in je mond gezet, dit wil zeggen dat er slotjes op de tanden zitten en ringetjes rond de kiezen. Het draadje dat door de slotjes loopt zorgt ervoor dat de tanden en kiezen recht gaan staan.


Na de behandeling

Binnenkort zal bij jou de beugel uit de mond worden gehaald. Echter voordat dit gebeurt zullen er spalkjes(=draadjes) achter de voortanden worden geplaatst welke er voor zorgen dat je voortanden netjes op hun plaats blijven staan.